Puro seçiminiz, yakışınız, derunemekiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Ancak tekrar bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda günün her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Sahiplik konstrüksiyonı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini denetçi etmek gerekir. Bu Toscanello derunin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı rutubet oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da deneyim cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken dirimsel bir nizam var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her vakit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro dikkat ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Sakıncasız olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken sıcaklık puroya dikme bağlantı etmemelidir. Ateşin maviliği purodan bir zaman ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma emeklemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 gömlek eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu emeklemi yaparken tüm tabanğın denktaş yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda rabıtalı bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara gereğince bir zaman elan uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu minval çakmaklar çok çelimlidür ve bir küme doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma emeklemi tabii alevli çakmaklarla, bir zaman vakit alabilir. Bu müddet size saat kaybı kabil odaükebilir amma puro götürüm ve çalışma lüzum. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma emekleminden sonra huysuz çevirip cebinünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe muhit üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm bacak kıpkırmızı ise yakma emeklemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yakaı tam yanmamışsa, kısaca tüm bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza gnaşin. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ıvır zıvır soluk elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz derunime hazır. Evet ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni derunilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azcaından 40 saniye muntazır olmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil derunmeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o kadar çığlıklaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Duman hoppaçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla ikazlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan azca dikkat gösterdiğinizin bir emekaretidir. Sönen puronun küllerini enikonu temizleyin. Bunun derunin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri enikonu temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yine yakma dava örgütleme etmez. Ancak namahrem konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda kederlilik hissedeceğinizi kesmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca elan uzun bir müddet üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve katiyetle şgeri olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın düzlemın sıcaklık dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız düzlem sıcaklığının 16 ila 18 gömlek ortada evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Hane içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden düzlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzum yoktur. Lakin elbette eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama düzlemını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek dava ile huzurlaşmazsınız. Saklama düzlemı sıcaklığında gerçeklik dava düzlemın antipatik bileğil bir küme har olmasıdır. Çünkü saklama düzlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama düzlemının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer bir küme kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Bittabi rutubet saklama düzlemı sıcaklığına gereğince takas gösterecektir ve bu yüzden bile saklama düzlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir muhit geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca muhit geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama düzlemının muhit geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu derunindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlamlayacak katiyetle muhit geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyetle muhit geçirmedikleri derunin diğer rakiplerine mehabetli nüans atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir